Bellewaerde

Bellewaerde

Heel eerlijk moet ik bekennen dat ik nog nooit van Bellewaerde had gehoord…Schandalig he! En dat als pretparkblogger. Maar ik ben hartstikke blij dat jullie mij er alsnog op hebben gewezen. Het is namelijk best een leuk pretpark. Je kunt het misschien nog het beste vergelijken met een kleine versie van Animal Kingdom of Busch Gardens in Florida. En dat allemaal op zo’n 3 uur vanaf Nederland.

Wat Bellewaerde zo bijzonder maakt is dat het een pretpark, dierentuin en aquapark in 1 is. Zie je hier maar eens te vervelen.

Toen ik voor het eerst de plattegrond zag snapte ik niet helemaal hoe het werkte. Maar de verblijven van de wilde dieren zitten tussen en soms zelfs in attracties. Het is een attractiepark en dierentuin in één. Naast de ingang, op het parkeerterrein heb je dan ook nog het waterpark.

Waar ligt Bellewaerde?

Bellewaerde ligt in België in het plaatsje Ieper. Dat is vlakbij de Franse grens ten westen van Kortrijk en schuin onder Plopsaland.

In je navigatie zet je het volgende adres:
Meenseweg 497
Ieper
België

Dit brengt je direct naar de parking – zoals ze dat zo mooi in het Vlaams zeggen. Parkeren kost €8 per auto per dag.

De attracties

De attracties hebben mij misschien nog wel het meest verbaasd. Het zijn er relatief weinig – maar 29 – maar daarbij heb je natuurlijk ook de dierenverblijven.

In het pretpark heb je een aantal echte thrillrides waaronder achtbanen, een rodelbaan en een paar wildwaterattracties. Voor jongere bezoekers zijn er diverse kinderattracties – van de klassieke zweefmolen en theekopjes tot een schommelend piratenschip en treintje. Van alle attracties zijn er maar 6 zonder minimale lengte. Voor de rest moeten de kinderen minimaal 80cm zijn.

Behalve de attracties zijn er ook veel wilde dieren in het park.

Wilde dieren in Bellewaerde

Tussen de attracties door vindt je in Bellewaerde ook een aantal dierenverblijven. Hier kan je de volgende exotische en minder exotische beesten bekijken:

  • Tijgers
  • Leeuwen
  • Maki’s
  • Olifanten
  • Giraffen
  • Zebra’s
  • Pelikanen
  • Bizons
  • Capibara’s
  • en nog veel meer

Met deze diersoorten doet het attractiepark niet onder aan de meeste dierentuinen. Heel bijzonder voor zo’n relatief klein park.

De meeste bijzondere attractie is de Bengal Express. Dit is een treintje dat je door de verblijven van de leeuwen en tijgers rijdt. Je kunt zo dus echt heel dichtbij deze dieren komen en je maakt deel uit van hun leefgebied. Voor kinderen een ware belevenis.

Natuurpark

Stel je hebt helemaal niks met attracties of dieren, maar wordt toch meegenomen naar Bellewaerde…Wat dan?

Ook dan kan je je heel goed vermaken. Naast het attractiepark ligt een groot bosrijk gebied met aangelegde wandelpaden langs een bloemenkasteel, waterpartijen en diverse soorten bomen. Heerlijk rustgevend en een mooi contrast met het naastgelegen attractiepark.

Bellewaerde Aquapark

Tenslotte kan je je hier ook nog vermaken in het Bellewaerde Aquapark. Al moet ik erbij zeggen dat dit met name geschikt is voor kinderen. Tieners en ouders zullen hier snel uitgekeken zijn. Binnen zijn er een paar glijbanen, splash zones en een lazy river. Buiten is er een ligweide met bedjes.

Het meest opvallende is het aquarium met tropische vissen. Hier gaat ook de lazyriver langs.

Halloween Night

Net als in veel andere pretparken kan je ook in Bellewaerde Halloween vieren. Tijdens deze periode wordt het attractiepark griezelig versierd en worden sommige attracties ook in een spookachtig jasje gestoken.

Tijdens Halloween night – in 2020 op 30 oktober – is het pretpark tot extra laat open.

Entreetickets en overnachten

Wat kost dat nou een bezoekje aan Bellewaerde vraag je je misschien af?

Tickets zijn te koop vanaf €27 per persoon. Voor het aquapark is dat €15. Een Jaarpas kost €54 of €89 als je ook onbeperkt naar het aquapark wilt. Voor €25 extra heb je een parkeerpas waarmee je een seizoen lang onbeperkt kunt staan.

In tegenstelling tot veel attractieparken biedt Bellewaerde geen eigen mogelijkheid om te overnachten. Je kunt wel in de buurt blijven slapen bij een aantal partner hotels. Dit zijn accommodaties in de buurt, waaronder een Novotel in het centrum. Niks spectaculairs maar wel handig als je de reis te ver vindt voor 1 dag.

Meer over Bellewaerde vindt je op hun website: https://www.bellewaerde.be/nl

Bron foto: Bellewaerde

Scroll naar boven