België

Over België

België staat bekend om zijn prachtige architectuur, levendige steden en schilderachtige landschap. Met zoveel te zien en te doen is het geen wonder dat België een populaire bestemming is voor toeristen. Van het verkennen van de middeleeuwse straten van Brugge tot het proeven van heerlijke Belgische bieren in Brussel, er is voor elk wat te zien en doen bij onze Zuiderburen. Of je nu op zoek bent naar culturele activiteiten of avonturen in de buitenlucht, hier zijn enkele van de beste dingen om te doen tijdens je vakantie in België.

Uitgelicht

Steden

Antwerpen

Vakantie

Ardennen

Pretparken

Plopsaland

Strand

Belgische kust

De zomermaanden zijn de beste tijd om naar België op vakantie te gaan. De temperaturen zijn aangenaam en over het algemeen is het droog. Perfect voor een luie vakantie aan de Belgische Kust of juist lekker actief in de Ardennen. Ga je op stedentrip naar Brugge, Brussel of Gent? Dan zijn de wintermaanden extra magisch. De winkelstraten zijn dan magisch verlicht met duizenden lichtjes en de kou maakt het extra knus en romantisch.

  • 1. De Grote Markt in Brussel - het centrale plein van de stad dat vol staat met gebouwen uit de 16e en 17e eeuw, samen met een prachtig stadhuis.
  • 2. Brugge - een van Europa's mooiste middeleeuwse steden gelegen in Vlaanderen en beroemd om zijn grachten en geplaveide straten.
  • 3. Gent - een stad in het oosten van Vlaanderen, bekend om zijn historische binnenstad, waaronder het Gravensteen kasteel.
  • 4. Antwerpen - een andere Vlaamse stad vlakbij de Nederlandse grens met indrukwekkende architectuur, kunstgalerijen en de befaamde diamantwijk.
  • 5. De Belgische Kust - met kilometerslange zandstranden, duinen en charmante vissersdorpjes langs de Noordzee.
  • 6. Belgisch bier - met honderden bieren om uit te kiezen, gaande van lichte pilsjes tot donkere stouts en fruitige bieren.
  • 7. Belgische chocolade - de wereldberoemde chocolade die in België wordt gemaakt met de beste ingrediënten en door meester-chocolatiers wordt verwerkt tot heerlijke lekkernijen.

Je kunt op verschillende manieren naar België reizen vanuit Nederland. Allereerst met de auto. De verkeersregels zijn vergelijkbaar met die in Nederland en vrijwel elke locatie is goed te bereiken. Ook voor elektrische auto's zijn er diverse laadpunten en -faciliteiten. In de steden kan parkeren vrij duur zijn. Ga je naar een grote stad? Dan kun je beter met de trein gaan. Vanuit Nederland is er een goede verbinding naar de meeste grote steden in België.

De leukste vakantieparken in België!