Home Blog Bambook vs Correctbook: wat is het beste uitwisbare notitieboek?

Bambook vs Correctbook: wat is het beste uitwisbare notitieboek?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als er iets is wat ik vaak gebruik dan zijn het notitieboeken. Inmiddels heb ik er al tientallen, zo niet honderden versleten en dat is best zonde. Want wanneer ik iets heb afgerond, bijvoorbeeld voor deze website, dan streep ik het door en uiteindelijk heb je zo een heel notitieboek vol waar je niks meer mee doet.

Omdat ik dit best zonde vond ging ik op zoek naar een oplossing. Eerst een tablet met een digitale pen erbij, maar dat schrijft toch niet zo lekker als ouderwets pen en papier. Toen kwam ik Bambook en later Correctbook tegen.

Beide merken verkopen notitieboeken in allerlei formaten die je kunt uitwissen als je klaar bent. Gewoon met een vochtige doek of met de gum achterop je speciale pen.

Dat klonk als iets voor mij! En het is nog duurzaam ook. Maar werkt het echt zo goed? Ik kocht van allebei de merken een notitieboek en dit is mijn review!

Bambook vs Correctbook: hoe schrijven ze?

Zowel het Bambook notitieboek als die van Correctbook had ik vrij snel in huis. Zoals je op de foto al kunt zien kwamen ze allebei met een eigen stift met een gummetje aan de achterkant. Deze stift is vergelijkbaar met een stift die je gebruikt op een whiteboard.

Het principe van deze notitieboeken is ook te vergelijken met een whiteboard. Alleen dan met lijntjes (als je dat wilt tenminste). Zelf koos ik voor de uitvoering met lijntjes zodat het net lijkt op een normaal notitieboek.

Natuurlijk moest ik ze allebei gelijk even proberen en binnen een paar minuten stonden de eerste aantekeningen erin.

Als ik heel eerlijk ben vind ik de pagina’s van Correctbook lekkerder schrijven. Die zijn wat stugger en lijken daardoor het meest op echt papier. De pagina’s van het Bambook notitieboek zijn wat gladder, wat denk ik heel lekker tekent, maar voor schrijven ben ik toch bang dat het niet snel genoeg droogt. Is trouwens niet zo, maar zo voelt het wel.

Welke maak je makkelijker schoon: Bambook of Correctbook?

Ook hierbij vind ik dat de Correctbook het beter doet dan Bambook. In beiden heb ik het woordje test geschreven.

Bij Correctbook was het binnen 3 a 4 keer gummen helemaal weg. Bij Bambook had ik daar langer voor nodig en het veegde ook helemaal uit. In mijn Bambook zit nu een donkere vlek waar het woordje test stond, terwijl in het Correctbook er niks meer van te zien is.

Ook hierbij denk ik dat het komt omdat de pagina’s van het Correctbook notitieboek toch wat stugger zijn en daardoor makkelijker schoon te maken zijn.

Wil je een hele pagina uitwissen dan doe je dit met een microvezeldoek en wat water. Dat gaat bij beiden vrij eenvoudig. Al vind ik wel dat de pagina’s van het Bambook daarna de stift minder goed pakken terwijl ik de pagina toch droog heb gemaakt.

Wat kost een Bambook of een Correctbook?

Voor het Bambook heb ik €24,95 betaald. Dat is trouwens 5 euro teveel. Als je op de website komt word je namelijk gevraagd om zelf een boek samen te stellen. Dat heb ik gedaan, niet wetende dat er dus ook kant-en-klare opties zijn die 5 euro goedkoper zijn.

Irritante feature en zonde van het geld.

Voor het Correctbook notitieboek heb ik €19,01 betaald via Bol.com. Iets goedkoper, maar qua prijs schelen de twee niet zoveel.

Dit is de prijs voor een A4 gelinieerd notitieboek. De kleinere varianten zijn goedkoper.

Waar koop je een Bambook of Correctbook?

Zowel Bambook als Correctbook hebben een eigen website waar je de notitieboeken kunt kopen. Persoonlijk vind ik de website van Bambook net wat luxer ogen.

Beide webwinkels bezorgen thuis en het is gratis vanaf €35. Onder dat bedrag berekenen ze allebei €3,95 verzendkosten.

Je kunt de notitieboeken van Correctbook of Bambook ook kopen via andere webwinkels, zoals Bol.com die ik hierboven al noemde.

Welke zou ik (opnieuw) kopen: Bambook of Correctbook?

Hoewel de notitieboeken uitwisbaar zijn komt er vast een moment waarop ik een nieuwe Bambook of Correctbook moet kopen. Maar welke zou ik dan aanschaffen?

Mijn favoriet is de Correctbook. Die pagina’s schrijven toch net wat lekkerder en je kunt ze makkelijker weer uitvegen als dat nodig is.

Wel vind ik het boek van Bambook net wat luxer ogen. Al krijg je heel snel krasjes en vlekken op de kaft. Dat geldt ook voor Correctbook. De foto hierboven is na 1 dag gebruik, vies he!

Als ik dus zou moeten kiezen dan komt er een Correctbook notitieboek bij. Dat betekent niet dat Bambook slecht is, maar voor mij zijn de pagina’s net iets te glad om lekker te kunnen schrijven. Maar uiteindelijk is het maar net wat je zelf het prettigst vindt!

Met beide notitieboeken ben je in ieder geval heel duurzaam bezig en dat is het belangrijkst!