Avonturia de Vogelkelder

Avonturia de Vogelkelder, daar kom ik echt al jaren. Zelfs nog voordat ze op deze locatie zaten. Toen liepen er grote konijnen los in de winkel, heel schattig! Inmiddels is het naast een grote dierenwinkel ook uitgegroeid tot een populaire plek om in het weekend met kinderen naartoe te gaan. Het krijgen van een plekje op het parkeerterrein is dan vrijwel onmogelijk. Gelukkig zijn er in de omgeving genoeg gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

Waar ligt Avonturia de Vogelkelder?

Deze grote dierenwinkel – met een hoop unieke, wilde dieren – vindt je in Den Haag. Het precieze adres is: Kerketuinenweg 3, Den Haag.

Het ligt niet in het centrum maar op een bedrijventerrein net voorbij de Uithof. De makkelijkste manier om er te komen is om de A4 te nemen, afslag Den Haag Zuid en dan de weg te vervolgen totdat je bordjes Avonturia ziet.

Op het terrein zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen. Maar je kunt rondom het gebouw in de gehele omgeving gratis parkeren.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Wat is er te doen?

Avonturia de Vogelkelder is voornamelijk een dierenwinkel. Ze hebben een enorm assortiment dierenspullen voor vrijwel elk huisdier. Van knaagdieren, tot honden, katten en reptielen. In de winkel verkopen ze alles wat je nodig hebt. En ze hebben een uitgebreider assortiment dan andere dierenwinkels. Zoek je spullen om je huisdier eens goed te verwennen of voor je nieuwe aanwinst? Dan zit je hier zeker goed.

Behalve de vele producten hebben ze ook diverse dierenverblijven met (soms) exotische dieren. Niet voor de verkoop maar als onderdeel van een speurtocht voor kinderen. Er zijn grotten waar kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan. Zelf kom ik vaak niet veel verder dan de verblijven met de spinnen. Daar krijg ik altijd de kriebels van.

In de winkel zijn er ook diverse knutselactiviteiten waar kinderen aan deel kunnen nemen. Hier zijn kosten aan verbonden. Bijvoorbeeld het schilderen van een vogelhuisje kost €3,95 en neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Binnen Avonturia is er ook een brasserie waar je kunt ontbijten en ’s middags een warme of koude lunch kunt eten. Op het menu een aantal gezonde opties als smoothies, maar ook belegde broodjes en frituursnacks.

Voor wie?

Veel families uit Den Haag en omgeving gaan in het weekend naar Avonturia om beestjes te kijken. Zeker op regenachtige dagen is dit een populaire bestemming. Je bent hier al gauw een paar uur zoet. En het is gratis! Al loop je vaak toch ergens tegenaan wat je mee naar huis neemt.

Heb je dierenspullen nodig en kom je uit omgeving Den Haag dan is dit zeker een leuke winkel om te kijken. Ook voor gezinnen is dit een leuke, leerzame winkel. Zeker als je uit de buurt komt.

Meer over Avonturia de Vogelkelder lees je op hun website.

Scroll naar boven