Avengers Assemble Flight Force – Marvel achtbaan in Disneyland Paris

In de zomer van 2022 opende Avengers Campus in Disneyland Paris met twee nieuwe attracties. Een daarvan is Avengers Assemble Flight Force. Deze achtbaan bestond al in het Walt Disney Studios Park, maar heeft een nieuw jasje gekregen zodat deze beter past bij Avengers Campus.

Wachtrij

De attractie heeft drie verschillende wachtrijen. De eerste is de reguliere wachtrij waar de meeste bezoekers naartoe zullen gaan. De tweede wachtrij is Premier Access. Hier kun je tegen betaling gebruik maken van een veel kortere wachtrij. Vaak is dit echter niet nodig. En tenslotte is er een rij voor Single Riders, dit zijn mensen die gebruikt worden om lege plekken in de attractie op te vullen.

In de wachtrij vertellen Iron Man en Captain Marvel waarom je vandaag met hun op missie gaat. Dat gebeurt met schermen, maar ook met een levensgrote animatronic (robot) van Iron Man. Deze is echt enorm mooi gemaakt en lijkt net echt.

De animatronic van Iron Man staat in een aparte kamer. Hierna is het nog zo’n 10 minuten tot je kunt instappen. Zelfs wanneer je gebruik maakt van Premier Access.

De rit in Avengers Assemble Flight Force

Wanneer je in het verleden al eens in Disneyland Paris bent geweest, dan ken je deze achtbaan als Rock ’n Rollercoaster. Aan de baan is niks veranderd. Je wordt binnen 3 seconden van 0 naar 100 gelanceerd voordat je een enorme looping maakt. Je raast langs schermen met daarop Iron Man en Captain Marvel die raketten richting aarde onschadelijk proberen te maken. Een van de raketten gaat achter de achtbaan aan en wordt ontweken dankzij inversies en snelle bochten.

De reviews over deze attractie zijn gemengd. Op de wachtrij met de levensgrote Iron Man is weinig aan te merken. Maar de achtbaan zelf heeft maar weinig met Marvel te maken, behalve Captain Marvel en Iron Man op de schermen. Dit zou in een park als Walibi geen enkel probleem zijn, maar in Disneyland Paris verwacht je toch wat meer aankleding in de attractie. Dat is bij deze achtbaan helaas niet het geval.

Daarbij moet ik wel zeggen dat je door de snelheid en de bochten/inversies ook weinig tijd hebt om te zien wat er om je heen gebeurd. Zeker doordat het grootste deel van de rit in het donker plaatsvindt. Het is vergelijkbaar met Crush’s Coaster, waar ook het grootste deel van de rit in een donker gebouw zonder aankleding is. En die attractie is immens populair.

Houd je van achtbanen dan moet Avengers Assemble Flight Force zeker op je lijstje. Ben je een Marvel fan? Dan zal het misschien niet zijn wat je verwacht, maar ik zou de attractie toch zeker bezoeken vanwege de Iron Man animatronic.

Scroll naar boven