Home Blog Archeon review: wat moet je gezien hebben en mag je niet missen!

Archeon review: wat moet je gezien hebben en mag je niet missen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het Archeon in Alphen a/d Rijn is ook in deze tijd een populaire bestemming. Je loopt namelijk veelal buiten in de open lucht.

Daarnaast heeft het park ook diverse maatregelen getroffen om iedereen veilig te kunnen ontvangen. Zo zijn er vaste routes, wordt iedereen eraan herinnerd afstand te houden en zijn er veel lege ruimtes bij de shows. Bij het park volgen ze de richtlijnen van de regering, dus mochten er wijzigingen zijn dan zullen die ook hier worden doorgevoerd.

Tenslotte is het aantal bezoekers ook hier beperkt tot slecht een klein percentage van de capaciteit. Daarom zul je – voordat je naar het Archeon gaat – eerst moeten reserveren. Dat geldt ook als je al een entreekaartje via bijvoorbeeld Tripper hebt gekocht.

Waar ligt het Archeon en hoe kom je er?

Het Archeon is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanuit Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam ben je er met de auto in zo’ 30-45 minuten. Je rijdt hierbij wel over drukke snelwegen dus houdt hier rekening mee.

De auto parkeer je op het eigen terrein van het park. De kosten voor een dag zijn €7,95. Hiervan doneert het Archeon 30 cent om het bezoekje Co2 neutraal te maken. Heb je een elektrische auto? Dan kan je deze ook hier opladen.

Kom je met het openbaar vervoer? Dan neem je de trein naar station Alpen aan den Rijn. Vanaf hier is het iets meer dan een kwartier lopen naar de ingang. Er rijdt ook een keer per uur een bus. Voor de snelste route kan je het beste op 9292ov kijken.

Wat is er te doen?

Wanneer je denkt aan het Archeon dan denk je aan Romeinen. Aan acteurs die enorm hun best doen om kinderen te laten geloven dat ze zich echt in die tijd bevinden. Het is een groot openluchtmuseum dat bestaat uit 3 gedeeltes:

  • Prehistorie
  • Romeinse Tijd
  • Middeleeuwen

Per gedeelte kan je als bezoeker zien hoe het er toen aan toeging. Hoezo naar het toilet en een warme douche als je thuiskomt? En je eten uit de supermarkt? Dat kenden ze toen nog niet.

Voor kinderen een goede realiteitscheck om te zien dat we het nu zo slecht nog niet hebben. In die tijden was het afzien en een stuk minder luxe.

In aanvulling op het bezoeken van de (ambachts)huisjes worden er in het park ook shows gehouden, zoals een gladiatorengevecht in de arena. Vanzelfsprekend op veilige afstand.

Tenslotte houdt het Archeon diverse evenementen en speciale themaweekenden zoals de Stad van Sinterklaas. Houd de website van het park goed in de gaten voor alle details.

Tickets en openingstijden

Je kunt het hele jaar een bezoekje brengen aan dit openluchtmuseum. Ze zijn vrijwel elk weekend geopend, plus een aantal doordeweekse dagen tijdens de schoolvakanties. Op maandag zijn ze meestal gesloten, goed om te weten anders sta je voor een gesloten deur.

Entreekaartjes kan je onder andere op de website van het Archeon kopen voor €20,40 voor kinderen en €23,40 voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen. Aan de kassa zijn de kaartjes 50 cent duurder dus het loont om ze online te bestellen. Je kunt dan ook meteen de parkeerkaart mee bestellen indien nodig.

Er zijn ook regelmatig kortingacties op websites als Tripper of Vakantieveilingen. Onderaan deze pagina vind je tips waar je de kaartjes met korting kunt kopen.

Afbeelding: Archeon