Menu
Disneyland Paris

Alle Disneyland Paris attracties op een drukke dag? Zo doe je dat!

Je hebt in onze druktekalender gekeken en tot je schrik zie je dat het een drukke dag gaat worden. Wat nu?! Is er genoeg tijd om alles te zien? Om alle attracties te kunnen doen op een drukke dag in Disneyland Paris heb je een goede planning, doorzettingsvermogen en stevige schoenen nodig. Want je zult een hoop kilometers afleggen. Maar het is het zeker waard!

Naast de attracties is er nog veel meer te doen in de twee Disney pretparken. Er zijn shows, parades en ontmoetingen met Disney figuren. Daarnaast zijn er ook nog tientallen restaurants waar je uit kunt kiezen, net als de vele winkeltjes. Meer dan genoeg te doen dus. Maar dat betekent ook dat je keuzes moet maken.

Als je alles in Disneyland Paris wilt doen dan heb je tijdens een drukke periode aan 1 dag niet genoeg. Het is natuurlijk ook niet nodig om alles te doen in de Parken. Misschien wil je helemaal niet op de foto met Disney Prinsessen? Houd je niet van achtbanen en thrillrides? Of vind je rustige attracties té kinderachtig?

Plan je bezoek

Je kunt naar Disneyland Paris gaan en je laten verrassen, maar als je tijdens een drukke periode gaat kan je het beste vooraf bekijken wat je leuk vindt om te doen. Het plannen van je bezoek hoeft niet heel ingewikkeld te zijn.

Op de website van Disneyland Paris staat een overzicht van alle attracties, shows en parades. Er staat precies voor wie de attracties geschikt zijn en wat je kunt verwachten tijdens de shows. Hier kan je ook een overzicht downloaden van alle shows en parades die er tijdens je bezoek te zien zijn. Dit overzicht wordt elke week bijgewerkt. Kijk dus vlak voor je bezoek wat er in jouw week te doen is.

Op dit overzicht staan ook de locaties en de tijden waar je Disney figuren kunt ontmoeten. Er staat ook bij welke figuren er te zien zijn. Voor sommige figuren moet je vooraf een tijd reserveren via de app. Hoe dit gaat staat ook op bovenstaand overzicht uitgelegd.

Welke attracties zijn er?

In Disneyland Paris zijn er meer dan 50 attracties. Hierbij zijn ook de ontmoetingen met Disney figuren en shows opgeteld. Als je alleen kijkt naar de attracties – waarbij je in een karretje, boot, of trein stapt – dan zijn er 33. Nog steeds een behoorlijk aantal. Zeker als je tijdens een drukke periode naar Disneyland Paris gaat. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te bezoeken maar er zijn er een aantal die je zeker niet mag overslaan.

Attracties die je niet mag overslaan:

  • Voor gezinnen met kleine kinderen: It’s a Small World, Dumbo, Casey Jr., Cars Quatre Roues Rallye, Slinky Dog ZigZag Spin en Ratatouille
  • Liefhebbers van thrillrides: Big Thunder Mountain, Space Mountain, Indiana Jones and the Temple of Doom, Star Tours, Crush’s Coaster, Tower of Terror en Rock ‘n RollerCoaster
  • Disney Klassiekers: It’s a Small World, Pirates of the Caribbean, Star Tours, Buzz Lightyear’s Laser Blast, Space Mountain, Mad Hatter’s Tea Cups, Peter Pan’s Flight en Autopia

Alle Disneyland Paris attracties in één dag

Ben je er klaar voor om toch alle attracties in Disneyland Paris te doen op één drukke dag? Dan zijn er een paar dingen die je moet weten. Het eerste – en belangrijkste – wat je eerst zal moeten doen is een Fastpass bestellen.

Een Fastpass is je grootste vriend

Er zijn in Disneyland Paris twee soorten Fastpassen: de normale en de betaalde variant. De normale variant is gratis en kan je bij de attracties zelf halen. Je mag pas weer een nieuwe halen als je de oude hebt gebruikt. Er zijn maar een beperkt aantal Fastpassen per dag beschikbaar, op is dus écht op. En op een drukke dag gaat dat heel snel. Daarom heeft Disneyland Paris ook een betaalde Fastpass in het leven geroepen.

Er zijn twee types betaalde Fastpassen:

  • Super Fastpass: eenmalig toegang tot een 3-tal attracties
  • Ultimate Fastpass: toegang tot alle Fastpass attracties, je kunt kiezen tussen eenmalig of onbeperkt toegang.

Als je alle Disneyland Paris attracties op een drukke dag wilt doen kan je het beste de Ultimate Fastpass met eenmalig toegang kiezen. Deze kost €90. Een hoop geld maar je zult er heel blij mee zijn! Met deze Fastpass heb je al 9 van de 33 attracties gecoverd, nog 22 te gaan.

Extra Magic Time

Slaap je in een Disney Hotel? Dan kan je gebruik maken van Extra Magic Time. Op vertoon van je Hotelkaart mag je een uur eerder het Disneyland Park en/of het Walt Disney Studios Park in. Je hebt dan een uur langer de tijd om alvast wat attracties van je lijstje af te strepen. Veel van de attracties die open zijn, zijn Fastpass attracties. Die kan je op een later tijdstip doen.

Tijdens Extra Magic Time zijn niet alle attracties geopend. Maar de kans is groot dat Dumbo The Flying Elephant, Mad Hatter’s Tea Cups, Carrousel de Lancelot en het Orbitron geopend zijn. Deze attracties hebben geen Fastpass, dus het is handig om ze tijdens Extra Magic Time te bezoeken. Dit scheelt langer wachten op een later tijdstip op de dag. Zo heb je er nog maar 19 te gaan!

De overige attracties bezoeken

Na Extra Magic Time kan je het beste alle attracties in het Disneyland Park doen. Hier vind je ook de meeste Fastpass attracties. Bij de meeste van deze attracties in het Disneyland Park is de wachtrij gemiddeld 30 minuten – ook op drukke dagen. Dat betekent dat je aan het eind van de ochtend de attracties in het eerste park hebt gehad. Nu komt er nog een uitdaging…

Het Walt Disney Studios Park heeft een aantal attracties waarbij de capaciteit laag is en ze geen Fastpass bieden: Crush’s Coaster, RC Racer en Toy Story Parachute Drop. Hier zal je 45 tot 55 minuten in de rij staan op drukke dagen. Bewaar Crush’s Coaster voor het laatst. Aan het eind van de dag neemt de drukte af en zal je iets meer dan 30 minuten in de rij staan. De overige attracties in het Walt Disney Studios Park hebben een Fastpass of een wachtrij die ook op drukke dagen niet langer dan 30 minuten is.

Alle attracties in één dag tijdens een drukke periode, is het mogelijk?

Absoluut! Als je stevig doorstapt, investeert in een betaalde Fastpass en bereid bent om een lange dag te maken in de twee pretparken dan kan je op één dag alle attracties bezoeken. Helaas is er dan weinig tijd over om de shows te bekijken of om rustig te dineren of winkelen. Daarom is het verstandiger om – tijdens drukke periodes – meerdere dagen te gaan. Of om vooraf te kiezen welke attracties je écht niet wilt missen.

De betaalde Fastpassen zijn op deze dagen een múst. Hiermee kan je in ieder geval de meest populaire attracties van je lijstje strepen. Dit zijn overigens niet de meest kindvriendelijke attracties, dus als je met het gezin gaat hoef je deze Fastpass niet aan te schaffen. Bij de familie attracties staan er op drukke dagen wachtrijen van maximaal 30 minuten. Heel goed te doen dus!

Bianca About Author

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

No Comments

    Leave a Reply