Home Overzicht pretparkenDuinrell Achtbanen in Duinrell

Achtbanen in Duinrell

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij een attractiepark met achtbanen denk je waarschijnlijk niet meteen aan Duinrell. Toch heeft dit pretpark 1 van de leukste exemplaren, vaak met een minimale wachttijd. Midden in de zomer stonden wij bijvoorbeeld maar 15 minuten in de rij voor deze attractie. Dat zou in de Efteling of Disneyland Paris onvoorstelbaar zijn.

En het blijft niet bij die ene achtbaan. Nee, Duinrell heeft er nog veel meer!

Hoeveel achtbanen zijn er in Duinrell?

Hoeveel achtbanen denk jij dat Duinrell heeft? 1, 2 of meer?

In totaal zijn er 3: de Kikkerachtbaan, Falcon en Dragonfly

De kikkerachtbaan

Deze achtbaan staat echt al jaren in het pretpark. Voor kinderen is dit een prima eerste achtbaan om te proberen. Het is geen spectaculaire rit maar best leuk. Deze is misschien nog wel het beste te vergelijken met een achtbaan die je op de kermis zou zien. Alleen iets langer.

En de karretjes zijn in de vorm van kikkers, hoe leuk is dat!

Je moet trouwens niet al te groot zijn voor die karretjes. Twee kinderen samen passen er nog het beste in. Wij gingen afgelopen zomer met 2 volwassenen in zo’n karretje en zaten behoorlijk klem! Wat het overigens wel weer heel geestig maakte.

Al met al, geen spectaculaire attractie waar ik uren voor in de rij zou staan – al komt dat in Duinrell nauwelijks voor – maar wel een leuke achtbaan die je gedaan moet hebben.

Dragonfly

Dit is een iets spannendere variant van de Kikkerachtbaan. Je gaat iets sneller en de rit voelt net wat soepeler aan. Maar het is niet echt een thrillride.

Het leukste aan deze achtbaan is zeker de omgeving. Doordat Duinrell in de bossen is gebouwd is alles nog mooi groen om je heen en zoef je met het karretje als het ware tussen de bomen.

Met een snelheid van max. 50km/h zullen thrillseekers zich waarschijnlijk al snel vervelen. Speciaal voor deze doelgroep heeft Duinrell een andere achtbaan gebouwd, de Falcon.

Falcon

De beste achtbaan in Duinrell heb ik voor het laatst bewaard: de Falcon. Leuke attractie en wat mij betreft zeker een aanrader.

Het is een spannende achtbaan die je eerst naar ongeveer 20 meter hoogte tilt. Vervolgens ga je recht naar beneden. Dit is echt een doodeng gevoel. Doordat het karretje maar uit 2 rijen bestaat ben je ook heel wendbaar en lijkt het allemaal veel sneller te gaan.

Na de drop ga je nog een aantal keer over de kop om vervolgens weer in het station uit te komen.

De Falcon is een vrij korte attractie maar daardoor zeker niet minder leuk.

Wat ik zelf ook heel bijzonder vind aan Duinrell is dat er nergens wachttijden staan aangegeven. Geen gedoe met Fast Lane of Fastpassen. Nee, je sluit gewoon aan en je wacht op je beurt. Bij de Falcon hebben wij dus in de zomer 15 minuten in de rij gestaan. Dat zou je in andere pretparken waarschijnlijk niet gebeuren.

Wat is jouw favoriete achtbaan in Duinrell?