• Home

Disneyland Paris tickets, wat is de beste optie?

Veel mensen boeken een arrangement als ze naar Disneyland Paris gaan. Dat is makkelijk, want zodra je bij je Disney Hotel incheckt krijg je ook direct de entreekaartjes voor de Parken. Je hoeft dus niet eerst bij de kassa in de rij te staan om de Disneyland Paris tickets te halen maar kunt direct naar de entree van de Parken lopen. Een ander voordeel van een arrangement is dat je meer korting krijgt en dat er vaak gratis extra’s bij zitten. Zo krijg je soms gratis halfpension of een giftcard met €200-€300 cadeau.

Wanneer je maar één dag gaat dan is een arrangement natuurlijk geen voordelige keuze. Dan kan je beter losse entreetickets voor Disneyland Paris kopen. Ook dan hoef je tegenwoordig niet meer bij de kassa te staan. Je bestelt ze eenvoudig online, print ze uit en je laat ze bij de entree van het Park scannen. Geen gedoe met lange rijen bij de kassa meer!

Welke Disneyland Paris tickets zijn er?

Er is eigenlijk maar één soort Disneyland Paris ticket. Met dit entreeticket heb je onbeperkt toegang tot één van de Disney Parken. Dus kies je een kaartje voor het Disneyland Park, dan mag je niet in het Walt Disney Studios Park en vice versa. Wil je toegang tot beide Parken dan betaal je €20 extra.

Zelf vind ik deze bijbetaling de moeite waard. Hoewel er in de beide Parken genoeg te doen is, is het leuker om alles te kunnen bekijken en niet gebonden te zijn. Elk Park heeft een eigen thema, uitstraling en unieke attracties. Je hoeft ze niet allemaal te bekijken, maar voor €20 extra zou ik graag de vrijheid hebben om de attracties te kiezen die ik leuk vind.

Prijzen

De prijzen van de entreetickets liggen (in januari 2019) tussen de €53 en €79. Dat is voor 1 dag, 1 park. Hier komt de €20 voor 2 Parken nog extra bij. Er zit best een groot verschil in de prijs voor de entreetickets. De laagste prijs geldt op rustige dagen in het laagseizoen. Denk aan doordeweekse dagen buiten de schoolvakanties bijvoorbeeld.

Voor €69 heb je een entreekaartje die tijdens de meeste schoolvakanties en weekenden geldig is. Alleen op hele drukke dagen – zoals tussen kerst en oud&nieuw – heb je het duurste ticket nodig. Deze mag je op alle andere dagen ook gebruiken.

Entreetickets prijzen Disneyland Paris

Het plaatje hierboven komt van de Disneyland Paris website. Je ziet hierop de verdeling van de ticketprijzen. De groene vakjes zijn de goedkoopste kaartjes. Blauw zit in het midden en paars is het duurste ticket. Bij het boeken van je kaartje geef je de datum op waarop je gaat. De kleur op die datum bepaalt dan de ticketprijs.

De duurste Disneyland Paris tickets mag je op elke dag van het jaar gebruiken, maar deze zou ik alleen kopen als je vooraf niet precies weet op welke dag je gaat. De blauwe tickets van €69 mag je ook op groene dagen gebruiken. Dat is een voordeliger alternatief als je niet weet wanneer je gaat, maar wel zeker weet dat het geen paarse dag is.

Jaarkaarten

Ga je meerdere – afzonderlijke – dagen in het jaar naar Disneyland Paris? Dan kan je beter een jaarkaart kopen. Deze kan je tegenwoordig online bestellen. Je krijgt dan een tijdelijke jaarkaart. De definitieve variant kan je ophalen in het Disneyland Park.

De prijzen voor de jaarkaarten liggen grofweg tussen de €150 en €400. Het verschil zit het onder andere in:

  • Aantal block dagen – hoe goedkoper, hoe minder dagen je toegang krijgt tot Disneyland Paris.
  • Extra opties – zoals Photopass, korting op entreetickets en parkeren

Hoewel je met een jaarkaart korting krijgt op een verblijf in een Disney Hotel, is het voordeliger om in een Partner Hotel slapen. Voor een nacht in het B&B Hotel betaal je nog geen €80. Daar kan geen Disney Hotel tegenop!

Eén dag, eén Park?

Een vraag die we regelmatig krijgen is welk Park je het beste kunt kiezen als je Disneyland Paris tickets voor 1 dag, 1 park hebt. Dat is best een lastige vraag, want allebei de Disney Parken hebben hun eigen charme.

Het Disneyland Park is het oudste Park van Disneyland Paris. Hier vind je de klassieke attracties als Big Thunder Mountain, Pirates of the Caribbean en It’s a Small World. Dit Park heeft iets magisch en het is dan ook de plek waar je het kasteel vind. Het Walt Disney Studios Park heeft een filmthema en is daardoor minder magisch. Hier vind je onder andere Toy Story Land, Crush’s Coaster, Ratatouille en de Tower of Terror. In dit Park heb je meer thrillrides en is daardoor minder geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Tieners kunnen zich hier wel uitstekend vermaken.

Hoewel ik dol ben op de attracties in het Walt Disney Studios Park, zou mijn keus voor 1 dag, 1 park het Disneyland Park zijn. Dit is toch wel waarvoor je naar Disneyland Paris gaat. Je verwacht magie en dat krijg je hier zeker! Alles heeft een thema, van de winkeltjes tot restaurants en natuurlijk de attracties. Je vindt hier minder thrillrides, maar Disney is sowieso niet het Park waar je voor de thrillrides naartoe gaat. Wil je spannende achtbanen en vind je het niet erg om daar een aantal uur voor te reizen? Dan raad ik Europa-Park zeker aan. Maar voor een dagje Disney magie kan je het beste naar het Disneyland Park gaan!

Aanbieding voor Disneyland Paris tickets

Er zijn maar weinig écht goede aanbiedingen voor Disneyland Paris tickets. Sowieso zou ik ze altijd via de officiële website bestellen. Het lijkt mij echt verschrikkelijk om bij de entreepoortjes te staan en erachter te komen dat het ticket niet werkt. Via andere websites en aanbieders gaat het meestal goed, maar ik moet er niet aan denken dat het precies bij mij mis zou gaan.

Op de officiële website vind je ook de laatste aanbiedingen. Hoewel deze er niet vaak zijn. Voor arrangementen is er altijd wel een kortingsactie beschikbaar maar voor de entreetickets vrijwel nooit. Een tijdje terug was er een actie waarbij je de volwassentickets voor een kinderprijs kon bestellen. Maar deze is inmiddels niet meer geldig. Je kunt het beste deze pagina in de gaten houden voor de laatste aanbiedingen.


Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,056FansLike

Must Read

Electroland in Disneyland Paris

Na de eerdere succesvolle edities komt ook in 2019 Electroland weer terug naar Disneyland Paris. Hoewel dit een druk bezocht evenement is...

Hoeveel dagen heb je nodig in Walt Disney World?

Als je naar Walt Disney World gaat wil je natuurlijk het meeste uit je bezoek halen. Zoveel mogelijk attracties, shows en parades...

Marvel in Disneyland Paris

Als lid van de aandeelhoudersclub van Disneyland Paris krijg je af en toe e-mails met persberichten. Gisteren ging het bericht over Marvel...

Is Walibi Holland ook leuk als je geen tiener bent?

Al een aantal jaar richt Walibi Holland zich in de marketinguittingen op tieners. Jongeren die hard willen gaan! Nou behoor ik al...

Eten in de Efteling of zelf bammetjes meenemen?

In een pretpark zijn er grofweg twee groepen mensen. De één zweert bij het meenemen van eigen boterhammen om geld te besparen...

Disneyland Paris Aanbieding

25% KORTING OP JE VERBLIJF
+ €200 ZAKGELD

X