Menu
Disneyland Paris

Hoe goed is de aanbieding van Disneyland Paris met gratis halfpension?

Het is weer zover – de Disneyland Paris winteraanbieding. Dit jaar krijg je tot 25% korting én gratis ontbijt/diner, ookwel halfpension genoemd. Klinkt best leuk natuurlijk, zeker na al die Black Friday gekheid. Maar hoe goed is die aanbieding nou echt?

Laten we beginnen met de korting zelf.

Geen zin om alles te lezen? Ga dan gelijk naar de prijzen!

Tot 25% korting op je verblijf

In de winter heeft Disneyland Paris betere aanbiedingen. Dat schrijf ik niet, omdat ik wil dat je boekt. Nee, dat heeft een andere reden. In de winter zijn er nou eenmaal minder mensen bezig met naar een pretpark gaan. Met de vrieskou buiten moeten veel van jullie er waarschijnlijk niet aan denken om in een pretpark te lopen. Zeker als ik je vertel dat het in Disneyland Paris altijd nog iets kouder is.

Als je tijdens de winter boekt voor de lente/zomer in Disneyland Paris ben je altijd goedkoper uit dan als je wacht. Dat heeft een tweetal redenen.

De eerste reden is dat Disneyland Paris zo snel mogelijk kamers vol wil krijgen. Hierdoor beginnen ze met lagere prijzen – dus hogere kortingen. Zou je eenzelfde kamer in bijvoorbeeld april boeken dan krijg ineens nog maar 15% korting.

En wat ze ook vaak doen is de kamers duurder maken als je dichterbij de aankomstdatum komt. Want hoe populairder het Resort, des te hoger de prijzen.

LEES OOK:  Zijn de attracties in Disneyland Parijs in het Frans?

Daarom zal je in de zomer niet snel aanbiedingen zien met 25% korting. Er komt dan toch genoeg volk. Dit is dan ook de tweede reden waarom je het beste in de winter kunt boeken.

Bekijk nu wat jouw verblijf zou kosten met 25% korting!

Gratis ontbijt en lunch of diner

Het is een hele mond vol maar wat je eigenlijk krijgt is gratis halfpension. Dat houdt in dat het ontbijt in je hotel en lunch of diner (ik zou diner kiezen) al bij de prijs van je verblijf inbegrepen zit. En daar kan je best wat geld mee besparen.

Als je normaal gesproken een verblijf boekt in Disneyland Paris zit ontbijt daar niet bij inbegrepen. Dit moet je bijboeken voor tussen de €19 en €34 per persoon per nacht. De prijs is afhankelijk van het hotel waarin je slaapt.

Dat klinkt niet alleen als een hoop geld, dat is het ook! Afgelopen zomer stond er bij de ontbijtzaal een stel voor mij dat ontbijt voor hun gezin afrekende. Zij waren €120 kwijt en dan hadden ze nog geen pretpark gezien. En het vervelende is, er zijn niet veel plekken waar je kunt ontbijten of goedkoper uit bent. Dus eigenlijk ben je gebonden aan het ontbijten in je hotel, als je de dag niet wilt beginnen met zoeken naar een broodje.

Eten en drinken in Disneyland Paris is – net als elk pretpark eigenlijk – erg duur. Dan vind ik halfpension altijd een uitkomst. Ook, omdat je daardoor toch kiest voor de betere restaurants i.p.v. een broodje hamburger met friet. Bekijk bijvoorbeeld de steak van Bistrot Chez Remy hieronder. Dit restaurant zit inbegrepen bij (gratis) halfpension als je slaapt in Sequoia Lodge, Newport Bay Club of het Disneyland Hotel.

LEES OOK:  Zijn Disneyland Paris jaarkaarten goedkoper dan een arrangement?

Halfpension dwingt je eigenlijk om gezonder te eten. En het mooiste is dat het je met deze aanbieding eigenlijk niks kost.

Het enige wat ik je wil meegeven is dat zodra je hebt geboekt, je het beste ook alvast de restaurants kunt reserveren om teleurstelling ter plekke te voorkomen.

Bereken nu wat jouw verblijf zou kosten inclusief gratis halfpension.

Boeken of wachten?

Met deze winteraanbieding boek je voor aankomsten vanaf april 2020 t/m 30 september 2021. Dat lijkt – en is – nog ontzettend ver weg. Maar als je nu al weet dat je in die periode naar Disneyland Paris wilt zou ik nu boeken. Prijzen gaan alleen maar omhoog hoe dichter je bij de aankomstdatum komt.

Daarnaast zal je in de zomerperiode geen aanbiedingen met 25% korting zien, dus je bent hoe dan ook meer geld kwijt. Je kunt ook wachten op de aanbieding met de gratis giftcard van €200 maar reken even mee:

Halfpension kost normaal gemiddeld €55 per volwassene en €38 per kind. Stel je hebt een gezin van 4, dan bespaar je met deze aanbieding €186 per nacht. Terwijl je bij die andere aanbieding 1 giftcard krijgt van €200. Blijf je langer dan 1 nacht ben je dus met gratis halfpension goedkoper uit.

Benieuwd wat jouw verblijf zou kosten? Bereken dan hier de prijs.

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
LEES OOK:  Wie of wat is Wereldvolmagie.nl?

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X