8x pretparken met halloween events!

door Bianca

Hoewel Halloween in Nederland nog lang niet zo populair is als in de VS, doen de pretparken hier inmiddels al vrolijk – of eigenlijk griezelig – aan mee.

Bij pretparken met halloween events denk je natuurlijk meteen aan Walibi Holland, die elk jaar groots uitpakt, maar tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik erachter dat er nog veel meer pretparken in Nederland en de landen om ons heen zijn die Halloween vieren.

Heb je zin om even lekker te griezelen? Heel erg of maar een klein beetje bang gemaakt te worden? Dan kun je hier naartoe!

Walibi Holland: Halloween Fright Nights

Het meest bekende Halloween event in een pretpark is toch wel Halloween Fright Nights in Walibi Holland. Bekend van de reclames op tv met die verschrikkelijke clown. Die ook dit jaar ook weer te zien zal zijn in het park.

Halloween Fright Nights vindt ook dit jaar nog in een uitgeklede vorm plaats. Minder Haunted Houses dan je wellicht gewend bent.

Voor wie het event niet kent, een haunted house is een spookhuis waar je doorheen loopt. Onderweg kom je allerlei griezelige scenes tegen en proberen acteurs je de stuipen op het lijf te jagen. Hoewel je voor Fright Nights geen extra ticket nodig hebt, is dat wel het geval voor de huizen. Je kunt deze kaartjes het beste alvast online kopen, dan zijn ze goedkoper.

Tijdens het evenement zijn er ook walkthroughs en scare zones. Dit zijn outdoorgedeeltes waar acteurs rondlopen die het, maar wat leuk vinden om je te laten schrikken. Voor de walkthroughs moet je ook een ticket kopen, de scare zones zitten bij je entree inbegrepen.

Overdag is er voor kinderen ook een halloween event, namelijk de Spooky Days. Deze dagen zijn speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij kunnen dan een speurtocht doen en er is een walkthrough die een stuk minder eng is dan die tijdens Fright Nights.

Een ticket voor Fright Nights of de Spooky days kost €39,50 per persoon. Met deze tickets heb je de gehele dag toegang tot het pretpark. De Spooky Days zijn dan overdag, de Fright Nights beginnen om 18:00 uur.

Bestel hier je tickets voor dit evenement

Disneyland Paris: Halloween Festival

Van 1 oktober t/m 7 november is het Halloween Festival in Disneyland Paris. Dit is een halloweenviering die uitermate geschikt is voor jongere bezoekers. Dus geen bloed, spookfiguren en losse ledematen, maar de Disney schurken die rondlopen in het park en herfstachtige versieringen.

Wij zijn een aantal jaar geleden naar dit evenement geweest en dat is best goed bevallen. Eng is het niet, maar het park is wel erg mooi aangekleed met overal pompoenen. Het is meer een viering van de herfst dan dat het griezelen is. In Frontierland hebben ze een gedeelte in de stijl van de film Coco ingericht. Met skeletten in vrolijke, Mexicaanse outfits, geïnspireerd op de feestdag Dia de Muertos.

Tijdens het event zijn er speciale drankjes en snacks te verkrijgen. Normaal gesproken zijn er ook speciale parades en shows, maar dat zal dit jaar waarschijnlijk anders zijn.

Het hoogtepunt van Halloween in Disneyland Paris is de Disney Halloween Party op 31 oktober. Dit is de enige kans voor volwassenen om verkleed naar Disneyland Paris te komen. Wist je dat dat normaal gesproken verboden is en ze je de toegang tot het park zullen weigeren?

Maar niet op 31 oktober! Dus heb je altijd in een trouwjurk willen poseren voor Phantom Manor? Dan is dit je kans!

Kaartjes en verblijven inclusief overnachtingen voor Halloween in Disneyland Paris boek je hier.

Avonturenpark Hellendoorn: Screams

Een minder bekende Halloweenviering in een pretpark is Screams, in Avonturenpark Hellendoorn. Dit is een griezelevent dat wordt gehouden op 16, 22, 23 en 30 oktober. Met je ticket heb je de gehele dag toegang tot het park, maar het griezelgedeelte start pas om 19:00 uur en duurt tot 23:00.

Hiervoor is er nog een griezelevent voor de kleintjes: Heksendoornavond. Dan openen er ook twee van de drie haunted houses. Al zou ik die niet meteen bezoeken met kleintjes.

Een ticket voor Screams in Avonturenpark Hellendoorn kost zo’n €20 per persoon. De prijzen zijn variabel en het bedrag verschilt per dag. Maar reken op zo’n €20. Vergeleken met Walibi Fright Nights een koopje. Voor de huizen moet je vooraf reserveren en betalen. Een ticket voor de huizen kost €4 per keer.

Behalve de 3 horrorhuizen zijn er ook 2 walkthroughs en 4 scarezones. Met in totaal meer dan 100 acteurs die hun best zullen doen om jou te laten gillen.

Julianatoren: Halloween

Zelfs het pretpark Julianatoren, dat doorgaans gericht is op jonge bezoekers, viert halloween. Natuurlijk op een familievriendelijke manier net als Disneyland Paris.

Het park is in de gehele maand oktober spookachtig versierd. Er zijn speciale Halloween-activiteiten waaronder een speurtocht in het Griezelbos. En je kunt met mascotte Jul op de foto die voor de gelegenheid verkleed is als spook. Kinderen worden aangemoedigd ook in hun mooiste verkleedkleren te komen wat het feest compleet maakt.

Halloween in Julianatoren is met recht een spookachtig kinderfeest. Om dit Halloween event te bezoeken heb je geen extra ticket nodig, je kunt hiervoor het gebruikelijke kaartje kopen.

Movie Park Germany: Halloween Horror Festival

Halloween Horror Festival in Movie Park Germany is zeker niet voor kleine kinderen. Dit is een event vergelijkbaar met Halloween Fright Nights in Walibi. Zelfs de meeste volwassenen zullen het tijdens dit Festival uitgillen van angst. En dat is alleen maar leuk!

De Halloween dagen in Movie Park Germany vinden plaats op 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10, 14, 15, 16, 17, 21, 22, 23, 24, 28, 29, 30 en 31 oktober plus 1, 5, 6 en 7 november van 18:00 tot 22:00 uur. Niet een heel lang event dus maar zeker wel de moeite waard.

Op de dagen in november is er in Nick Land, het Nickelodeon-gedeelte van het park, een speciaal Halloween event voor jonge kinderen. Hier kunnen ze op een kindvriendelijke manier Halloween vieren. Zelfs als in de rest van het park het enge feest is losgebarsten.

Voor dit Halloween Horror Festival heb je een regulier toegangsticket nodig waarmee je de hele dag toegang hebt tot het park. Vanaf 18:00 uur barsten dan de festiviteiten los en krijg je toegang tot de huizen.

Let op dat je daarvoor wel een extra ticket moet kopen van €5 per stuk (slechts een huis kost €3). Er zijn in totaal 8 huizen dus houd daar rekening mee in je budget. Plus reserveer de kaartjes voor de huizen alvast online, zodat je zeker weet dat je ze kunt bezoeken.

Behalve de huizen zijn er ook twee scarezones. Hier kun je zonder extra ticket doorheen, maar die zijn lang niet zo eng als de huizen zelf.

Plopsaland de Panne: Halloween Scare Nights

Op 16, 23, 30 en 31 oktober en 6 november wordt Plopsaland de Panne omgetoverd tot een gruwelfestijn. Niet zo groots als in Walibi of Movie Park Germany, maar toch zeker een bezoekje waard. Al is het alleen al vanwege de gratis spookhuizen.

Er zijn in totaal 3 spookhuizen en 1 scarezone. Zoals ik al schreef niet heel groot. De huizen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 14 jaar. Voor kinderen is er gedurende de dag een Piet Piraatshow op 30 en 31 oktober en 6 en 7 november.

Tickets voor Halloween in Plopsaland zijn niet goedkoop, €41,50 per persoon voor volwassenen. Maar daar zit dan toegang tot de horrorhuizen bij inbegrepen.

Europa-Park

De gehele maand oktober is het Halloween in Europa-Park. En dat pakken ze eigenlijk op dezelfde manier aan als Disneyland Paris. Geen gruwelijke figuren, maar herfstachtige versieringen. Geschikt voor het hele gezin.

Sommige attracties hebben een spookachtige twist gekregen en er lopen wat griezelige figuren door het park. Verder staan er speciale herfstachtige gerechten op het menu in de diverse restaurants. En tenslotte is er een Halloween entertainment in de vorm van shows en een parade.

Geen spookachtige gruwelavonden, maar griezelen voor het hele gezin.

Toverland

Ook in Toverland wordt het waarschijnlijk weer griezelen dit jaar. Waarschijnlijk, omdat er nog niet zoveel bekend is over het programma. Wel weten we dat er druk gezocht wordt/werd naar ruim 100 scare acteurs. Dus reken maar dat de 13 griezelavonden weer een heus spektakel worden.

Deze avonden zijn op 9, 16, 21, 22, 23, 24, 26, 27, 30 en 31 oktober en op 6 november. Het programma zal later bekend worden gemaakt.

Halloween events in Amerikaanse pretparken

Voor dit jaar nog niet zo relevant, maar in de Amerikaanse pretparken is het halloweenseizoen al losgebarsten. En dat doen ze toch wel een stuk beter en professioneler dan wij hier in Nederland. Zoek maar eens op Youtube naar Halloween in Universal Studios, in zowel Orlando als Hollywood. Of in Knott’s Berry Farm. Wanneer je die beelden hebt gezien sta je ook te trappelen om hier naar een Halloween festijn te gaan.

De evenementen in Movie Park Germany en Walibi Holland komen hier nog het meest bij in de buurt. Dus wil je een keer griezelen zoals het hoort, dan zou ik die pretparken eens proberen.

Wil je liever wat minder eng? Dan heb ik je hierboven genoeg opties gegeven om uit te kiezen. Wat is jouw favoriete Halloween event?


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter