6 dingen die je kunt doen in de omgeving van vakantiepark Marveld recreatie

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Marveld Recreatie is een vakantiepark in de achterhoek vlak bij het plaatsje Groenlo. Op het park is er van alles te beleven. Zo is er een subtropisch zwemparadijs, met glijbaan! Andere sportmogelijkheden op het park zijn onder andere fietsen, kanoën en zelfs een introductieles duiken. En zoek je wat ontspanning dan vind je die in de sauna of whirlpool.

Er is zoveel te doen op het vakantiepark Marveld Recreatie dat je soms vergeet dat de omgeving rond het park ook zeker de moeite waard is om te ontdekken.

In dit artikel kijken we niet alleen naar het vakantiepark Marveld Recreatie maar ook wat er in de omgeving te doen is. Zes dingen in totaal die je kunt doen vlak bij het vakantiepark.

Over vakantiepark Marveld Recreatie

Vakantiepark Marveld Recreatie is een groen vakantiepark net buiten het plaatsje Groenlo. Het park is ruim opgezet en bestaat uit allerlei losse bungalows die verspreid zijn over het park. De bungalows zijn geschikt voor maximaal 8 personen.

Elke bungalow is voorzien van wifi, een volledig ingerichte keuken met vaatwasser en een eigen parkeerplaats. De grootste bungalows voor 8 personen hebben twee badkamers, de bungalows voor 4 tot 6 personen hebben er een.

Een aantal bungalows ligt aan het water. Je terras heeft dan direct uitzicht over het kleine meertje. Hier kan gevist worden dus neem zeker je hengels mee.

Wie ook mee mag, is de hond (of kat, konijn, etc.). Dieren zijn namelijk toegestaan op het park. Hiervoor betaal je wel een vergoeding per nacht.

Verder is het goed om te vermelden dat de huisjes schoon en netjes zijn, maar de inrichting is niet heel sfeervol. Zelfs een beetje gedateerd. Maar hoe vaak ben je nou in je huisje?

Bekijk Marvel Recreatie prijzen en aanbiedingen

Faciliteiten Marveld Recreatie

Op het vakantiepark hoef je je ook zeker niet te vervelen. Favoriet bij Marveld Recreatie is toch wel het subtropische zwemparadijs met glijbaan. Voor kinderen betekent die uren zwem- en speelplezier. Voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen is er een waterspeeltuin zodat ook zij met water kunnen spelen.

Voor volwassenen is er een wedstrijdzwembad. Hier kun je lekker wat baantjes trekken om je dag fit en fris te beginnen. Het verbaast mij altijd hoe intensief dit is, maar ook hoe goed je je voelt als je dit hebt gedaan.

Behalve zwemmen kun je nog veel meer doen op het vakantiepark. Zo kan je er bowlen, duiken, klimmen, midgetgolfen en tennissen. Verder zijn er nog diverse sportvelden en speeltuinen.

Plus een restaurant en broodjesservice. Je hoeft het vakantiepark eigenlijk niet te verlaten. Maar dat gaan we toch even doen! Dit zijn namelijk de 6 dingen die je kunt doen in de omgeving van Marveld Recreatie!

Wat kan je doen in de omgeving van Marveld Recreatie

Groenlo bezoeken & kabouterpad

Groenlo is een vestingstad en dan proef je overal. Wanneer je de oude gebouwen bekijkt tijdens een stadswandeling kan je niet anders dan terugdenken hoe het hier ooit is geweest.

Breng een bezoek aan de kerkers in het oude stadhuis. Deze dateren uit de 17e eeuw en zijn toegankelijk voor het publiek. Een kaartje kost €4,50 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen.

In Groenlo is ook een kabouterpad uitgezet. Deze bestaat uit allerlei kleine deurtjes van huisjes waarbij je zelf je fantasie moet gebruiken. Op het vakantiepark kun je een boekje aanschaffen met daarin de wandelroute, zo mis je geen kabouterhuisje.

Brouwerij bezoeken en proeven in het proeflokaal

Dit is de beste activiteit voor liefhebbers van een lokaal biertje. In het Brouwerspark vind je namelijk Villa Adriana, gelegen aan de grachten van Groenlo. Deze villa is omgebouwd tot proeflokaal met de brouwerij vlakbij.

In het verleden was het mogelijk de brouwerij te bezoeken tijdens een rondleiding, maar vanwege de huidige richtlijnen gebeurt dat helaas nog niet.

Vanuit de brouwerij/het proeflokaal is het mogelijk om met een fluisterboot een rondvaart te maken door Groenlo. Deze rondvaart vindt plaats onder leiding van een kapitein die je de mooiste verhalen over de gebouwen en de stad vertelt. Ook deze rondvaarten zijn tijdelijk niet beschikbaar, maar komen hopelijk snel weer.

Tenslotte zijn er de winkel en het proeflokaal. In de winkel kun je allerlei biertjes en souvenirs halen voor thuis. In het proeflokaal wordt tussen 12:00 en 16:00 een lunch geserveerd en vanaf half 5 kun je er terecht voor diner.

Familiepark Megapret

Familiepark Megapret ligt vlakbij Marveld Recreatie en beloofd een dag vol pret voor het hele gezin. Het familiepark bestaat uit een aantal gedeeltes.

Binnenpret en Buitenpret zijn de twee speeltuinen. De naam zegt het eigenlijk al, Binnenpret is overdekt en Buitenpret niet. Binnen vind je allerlei klimtoestellen en zelfs een rodelbaan. Buiten is er een verkeerspark waar kinderen zelf kunnen rijden.

Waterpret is tijdens de zomermaanden geopend als waterspeeltuin. En alle kinderen kunnen hier spelen, ook als ze nog geen zwemdiploma hebben.

Tenslotte is er Golfpret, een 18-holes midgetgolfbaan versierd met allerlei boerenwerktuigen als hindernissen.

Een ticket voor Megapret kost €7 voor kinderen en €3,50 voor volwassenen. Het is niet toegestaan om zelf eten mee te nemen. Je kunt eten of drinken halen bij het restaurant op het park. Fruit mag wel mee naar binnen.

Je vindt Familiepretpark Megapret in Lievelde.

Avog Crash Museum in Lievelde

Ook in Lievelde vind je het Avog Crash Museum. In de omgeving van Groenlo en de Achterhoek zijn er tijdens de tweede wereldoorlog zo’n 400 vliegtuigen neergestort. Avog houdt zich bezig met het opsporen en bergen van deze toestellen om zo hun verhaal niet verloren te laten gaan.

In het Avog Crash Museum stellen zij diverse brokstukken tentoon en vertellen ze het aangrijpende verhaal van de mannen die omgekomen zijn.

Het museum is iedere zondag van de maand geopend van 13:00 tot 17:00. Tijdens de maanden juli en augustus kun je het museum elke zondag bezoeken.

Natuuravontuur door De Leemputten

De Leemputten was in het verleden een strand aan de Noordzee. Hier zijn nog steeds veel overblijfselen van te vinden in het natuurgebied. Tijdens een Natuuravontuur ga je op pad of de 3km lange route. Er is een speciale rugzak te huur met alle materialen voor het avontuur. Deze kost €10.

Een bezoek aan De Leemputten begint met spelen in de speeltuin. Hierna gaan jullie op pad door de natuur om uiteindelijk bij Restaurant Haak en Hoek aan te komen. Hier kun je terecht voor iets te eten of drinken. En zelfs voor een kinderfeestje als je iets te vieren hebt.

Je vindt De Leemputten aan de Holterhoekseweg 6 in Groenlo.

Openluchtmuseum Erve Kots

Ook ik moest drie keer kijken of ik de naam goed had geschreven, maar de laatste activiteit in de buurt van Marveld Recreatie is een bezoek aan Openluchtmuseum Erve Kots en de herberg.

In het Openluchtmuseum zie je hoe boeren vroeger leefden en werkten. Je ontdekt de diverse ambachten en tijdens de zomerperioden kunnen kinderen dit ook zelf proberen op de ambachtsdagen.

In de Herberg Erve Kots kun je terecht voor lokale lekkernijen, waaronder hun eigen bier. In het Brouwhoes ontdek je hoe bier wordt gebrouwen en leer je meer over de geschiedenis van dit populaire drankje.

Tenslotte is de Herberg ook het beginpunt van allerlei fiets- en wandelroutes door de omgeving.

Je vindt Erve Kots aan de Eimersweg 4 in Lievelde.