Menu
Disneyland Paris

5 redenen waarom je áltijd met een Disneyland Paris souvenir naar huis gaat

Disney is een ster in marketing. Ze kunnen als geen ander een beleving creeëren en je het gevoel geven dat je een klein beetje mee naar huis moet nemen. Zelfs als je geen (enorme) Disneyfan bent is de kans nog steeds erg groot dat je tenminste met één souvenir thuiskomt. Je kunt het bijna niet weerstaan.

Mij lukt het ook nooit om naar een Disney Park te gaan en zonder souvenir thuis te komen. Of ik nou naar Paris ga of Amerika, voor de eerste of de zoveelste keer. Elke keer zie ik weer iets nieuws wat ik écht moet hebben. En met mij nog veel meer mensen.

Maar hoe komt dat nou dat je – als je in Disneyland Paris bent – altijd een souvenir moet kopen? Dat hoe sterk je ook probeert te zijn, je uiteindelijk toch toegeeft en met dat ene Mickey T-shirt of beeldje thuiskomt. In dit artikel heb ik 5 redenen verzameld waarom je in Disneyland Paris niet ontkomt aan de winkels en souvenirs. Waarschijnlijk heel herkenbaar

Er zijn overal winkeltjes

De eerste reden waarom je altijd met een Disney souvenir thuiskomt is dat er écht overal winkeltjes zijn. In het Hotel, als je van het Hotel naar de Parken loopt, in de Parken, aan het eind van attracties….écht overal!

Je komt er ook niet onderuit. Bij sommige attracties moet je eerst door de winkel om bij de uitgang te komen. En zelfs als je klaar bent om het Disneyland Park of het Walt Disney Studios Park te verlaten moet je eerst nog langs een rij winkels. Dat doet Disneyland Paris heel slim, want hierdoor is er altijd wel een moment op de dag waarop je in een winkel terecht komt.

Wat ook heel opvallend is, is dat er weinig plekken zijn waar je kunt schuilen voor de regen. Behalve in de restaurants en winkels. Plekker waar je geld uit kunt geven dus. Zeker in Frankrijk, waar het koud én nat kan zijn is de kans op regen groot. Slecht weer betekent meer mensen in de winkels en dus een grotere kans dat je met een souvenir thuiskomt.

Als het regent zie je ook massaal de poncho’s tevoorschijn komen. Deze zie je zodra de eerste druppels vallen op elke balie van de winkels en kraampjes staan. Als het regent en je wilt niet schuilen dan moet je een paraplu, poncho of regenpak bij je hebben om droog te blijven. Er zijn maar weinig mensen die deze vooraf meenemen of die zin hebben om de hele dag met een paraplu te slepen. Disney speelt hier goed op in met de verkoop van de poncho’s. Let op, deze zijn een stuk duurder in de Parken dan als je deze vooraf meeneemt. Neem als je kosten wilt besparen dus altijd een poncho of mini paraplu mee van huis.

  Restaurants in Disneyland Paris: van goedkoop, tot chique en met Disney figuren

Je zit in een Disney bubbel

De tweede reden waarom je altijd met een Disney souvenir thuiskomt is, omdat je in de Disney bubbel zit. Veel mensen verlaten het resort niet tijdens een verblijf in Disneyland Paris. Overdag zijn de meesten in de Parken, ‘s avonds in Disney Village of de hotelkamer.

Omdat er ‘s avonds – als de Parken gesloten zijn – niet veel te beleven is op het resort ga je automatisch naar Disney Village om daar een kijkje te nemen. Hier zitten naast restaurants diverse winkeltjes waar je allerlei leuke souvenirs kunt kopen. Blijf je liever in het hotel? Dan zit daar vanzelfsprekend ook een winkel met allerlei Disney souvenirs. Er is ontzettend goed over nagedacht!

Dat je in een Disney bubbel zit merk je ook bij het voorbeeld over de regen. Poncho’s zijn buiten Disneyland Paris een stuk goedkoper, dat geldt overigens ook voor etenswaar en drankjes. Maar, omdat je toch al in de Parken bent is de kans klein dat je naar een supermarkt in de buurt gaat om een poncho te kopen. Je betaalt natuurlijk best veel geld voor je verblijf en daar wil je optimaal gebruik van maken. Dan wil je liever geen Parktijd missen, omdat je een goedkopere poncho moet kopen. Van huis meenemen is altijd de beste optie, dat geldt ook voor etenswaar en drinken.

Heel veel keus

De derde reden waarom je altijd met een Disneyland Paris souvenir thuiskomt is dat er heel veel keus is. Er is voor elk wat wils. Voor elk geslacht, voor elke leeftijd. Van t-shirts tot pannenlappen, sieraden tot pluchebeesten.

Daarnaast hebben veel winkels een eigen assortiment. Als je een souvenir wilt kopen dwingt dit je eigenlijk om alle winkels langs te gaan, want wie weet hebben ze ergens anders nog iets veel leukers. Hierdoor is de kans groot dat je niet met één maar met veel meer souvenirs thuiskomt.

Souvenirs voor elk budget

Ze hebben niet alleen voor elke smaak en persoon wat wils, maar ook voor elk budget. Ze hebben kleine souvenirs voor wie niet teveel geld wil uitgeven. Is geld geen optie, dan helpt Disney je daar graag vanaf! Er zijn zelfs souvenirs van kristal die tienduizenden euro’s kosten. Hartstikke mooi maar voor de meeste mensen onbetaalbaar.

Daarnaast heeft Disneyland Paris ook uitverkoop en aanbiedingen op souvenirs. Dit helpt om twijfelaars alsnog over de streep te trekken. Je kunt bijvoorbeeld 2 knuffels van €15 per stuk voor €20 meenemen. Dan is de kans groot dat je er toch 2 pakt. Ga je na het kerstseizoen? Dan kan je allerlei kerstversieringen en -ballen kopen met een hoge korting. Handig voor de volgende kerst.

Verzamelobjecten & limited editions

Waar Disney ook erg goed in is zijn verzamelobjecten en limited editions. Zeker de échte Disney fan wil deze niet mislopen. De instapverzameling van Disney zijn de Pins. Dit zijn speltjes met Disney figuren erop die je kunt kopen of in de Parken kunt ruilen. Als je erop gaat letten zie je veel mensen lopen met een lanyard om hun nek met daarop allerlei speldjes. Je kunt ook onderling met gasten ruilen, maar zij zijn niet verplicht om daadwerkelijk met jou te ruilen. Een castmember is dit wel. Zij hebben vaak ook speciale pins bij zich die je alleen bij hun kunt krijgen.

  Ga niet naar Attractiepark Slagharen voordat je dit hebt gelezen!

Een andere populair Disney verzamelobject is de Snowglobe. Dit is een bol gevuld met water met daarin een Disney figuur. Vaak zit deze bol op een beeldje. Er worden regelmatig nieuwe Snowglobes uitgebracht waardoor je blijft verzamelen. Dat geldt ook voor de pins, hier komen ook elke maand nieuwe exemplaren van uit.

Daarnaast zijn er de Limited Edition souvenirs. Als je deze niet koop heb je het idee dat je iets misloopt. Er zijn er maar een aantal van gemaakt waardoor ze op een later tijdstip misschien geld waard kunnen worden.

Iedereen draagt/heeft het

De laatste reden waarom je niet zonder Disneyland Paris souvenir thuis kunt komen is, omdat je iedereen in de Parken wel met iets van Disney ziet lopen. Dat kan een Minnie oren diadeem zijn, een mooie sweater of pet. Maar ook de eerder genoemde poncho. Je ziet mensen met een vrolijke Disney poncho lopen, terwijl jij met een suf exemplaar van de Action loopt. Dan is de kans groot dat je alsnog overstag gaat en een poncho aanschaft. Al is het alleen maar voor de kinderen.

Ook zie je overal mensen lopen met de vrolijk gekleurde Disney tassen. Als je ziet dat iedereen iets heeft aangeschaft ga je toch even in de winkel kijken. De kans dat je dan zonder souvenir naar buiten komt is heel klein.

Dit waren de 5 redenen waarom vrijwel niemand zonder Disneyland Paris souvenir thuiskomt. Herkenbaar? Deel het hieronder in de comments!

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X