De 4 leukste pretparken van Nederland

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

We kunnen weer met de handjes omhoog, gillen in de achtbaan, want het pretparkseizoen is weer begonnen. In dit artikel lees je meer over de 4 leukste pretparken van Nederland.

4. Hellendoorn

Op 4 staat Hellendoorn. Hellendoorn is kleiner dan bijvoorbeeld de Efteling, maar is wel ontzettend leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Er zijn meer dan 30 attracties, waaronder een achtbaan die over de kop gaat. Daarnaast is er een achtbaan voor kleinere kinderen, een schommelschip, een wildwaterbaan en nog heel veel meer. Het attractieprak beschikt bovendien over een tof waterpark met maar liefst 11 verschillende glijbanen. Vergeet dus niet om je zwemkleding mee te nemen.

3. Walibi Holland

Op 3 staat Walibi Holland met de hoogste en snelste achtbaan van Nederland: Goliath. Deze achtbaan gaat 106 km per uur en het hoogste punt is 46,8 meter. Walibi Holland is met name geschikt voor tieners. Naast Goliath zijn er namelijk nog 5 andere achtbanen. Voor kleinere kinderen is er echter ook genoeg te doen. Zo is er een draaimolen, kun je rondrijden in een stoere truck en kun je elkaar nat spuiten in de Splash Battle.

2. Toverland

Toverland is een geweldig pretpark. Zeker met kleinere kinderen. Een groot voordeel is dat je er het hele jaar naar toe kunt. Er zijn 2 overdekte themagebieden: Magic forest en het Land van Toos. Hier vind je onder andere een kinderachtbaan, een klauterkasteel, draaiende theekopjes en nog veel meer leuke attracties voor kleinere kinderen. Als het lekker weer is kun je je ook prima vermaken in de themagebieden buiten: de Magische Vallei en Troy Area. De attracties hier zijn net even stoerder dan de attracties binnen. Buiten vindt je verschillende gave achtbanen, een wildwaterbaan, een schommelschip en verschillende andere attracties. Vanaf 7 juli 2018 opent Toverland bovendien 2 nieuwe themagebieden: Avalon en Port Laguna.

1. De Efteling

Op nummer 1 staat natuurlijk de Efteling. De Efteling is ontzettend groot en biedt voor alle leeftijden leuke attracties. Je kunt er slenteren door het sprookjesbos of je hart tekeer laten gaan in de achtbanen Joris en de Draak, De Python en Baron 1989. De Efteling staat ook bekend om zijn prachtige attracties waar je je ogen uit kunt kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Fata Morgana, Droomvlucht en Carnaval Festival.