De 4 engste achtbanen van Europa

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hoe eng je een achtbaan ervaart hangt natuurlijk een vooral af van wat je eng vindt. Houdt je van super snel, super hoog of ga je gewoon graag over de kop? Elke achtbaan is anders en het is dan ook moeilijk om een top 4 samen te stellen. Deze 4 zijn in ieder geval super gaaf en je hebt dan ook best wat lef nodig om hier in te stappen.

Silver Star

De Silver star staat in het Duitse Europapark. De achtbaan heeft zijn naam te danken aan de ster van sponsor Mercedes-Benz. De achtbaan werd geopend in 2002 en was tot 2012 de hoogste achtbaan in Europa. Op het hoogste punt is hij maar liefst 73 meter hoog. De baan is 1620 meter lang en gaat maximaal 130 km per uur.

Shambhala

Deze achtbaan staat in attractiepark Portaventura in Spanje. De naam verwijst naar een mythologisch koninkrijk. Deze mega achtbaan werd geopend in 2012. De baan is 1564 meter lang en de topsnelheid is 134 km per uur. Een complete rit in deze hypercoaster duurt maar 3 minuten.

The Oath of Kärnan

Deze unieke achtbaan staat in het Duitse Hansa Park. Hoewel deze achtbaan niet de snelste is van het stel is de rit wel een geweldige beleving. The Oath of Kärnan heeft namelijk heel veel bochten, onverwachte wentelingen en hoogte verschil. Deze combinatie zorgt voor hoge g-krachten. De achtbaan begint bovendien in het donker en ziet er fantastisch uit. The Oath of Kärnan is 61 meter hoog en heeft onder andere een 30 meter hoge freefall.

Red Force

De Red Force staat in attractiepark Ferrari Land in Spanje. Deze achtbaan werd geopend in 2017 en is de aller snelste achtbaan in Europa. Zijn topsnelheid is maar liefst 180 km per uur. Deze achtbaan is een zogenaamde gelanceerde super achtbaan. Dat betekend dat je bij de start met een super hoge snelheid wordt gelanceerd. De Red Force gaat zo snel dat hij zelfs op de vierde plek staat van snelste achtbanen ter wereld. Met zijn hoogte van 112 meter is de Red Force bovendien niet alleen super snel, maar ook super hoog.