Menu
Disneyland Paris

1, 2 of 3 dagen – Hoe haal je het meeste uit je Disneyland Paris bezoek?

Hoeveel dagen heb je minimaal nodig om alles te kunnen bekijken in Disneyland Paris? Het is een vraag die ik regelmatig krijg. Zelf ga ik meestal 4 dagen, maar ik kan mij zo voorstellen dat dit voor de meesten van jullie te lang is. De meeste bezoekers blijven toch wel minimaal 1 nachtje slapen, 2 als je écht alles wilt kunnen zien.

Maar soms heb je geen keus en ben je gebonden aan een dagtocht, vanwege de kosten, omdat je het te druk hebt of 1 dag meer dan genoeg vindt voor een bezoek aan een pretpark. Hoe kan je dan het meeste uit je dag halen? We vertellen je er meer over in dit artikel. Maar ook als je langer blijft wil je natuurlijk alles uit je verblijf halen. Daarom kan je hieronder per verblijfsduur zien wat je allemaal kunt doen tijdens je verblijf en óf het misschien verstandiger is om er toch nog een dagje extra aan vast te plakken. 

Alles uit je dagtocht!

Het is mogelijk om een dagtocht naar Disneyland Paris te doen. Vaak betaal je hier een paar tientjes voor. Vanuit Nederland betekent dat, dat je heel vroeg op moet staan om de reis van minimaal 4 uur naar Disneyland Paris te maken. Ga je met de bus dan ben je nog veel langer onderweg. Al met al zal je ongeveer 8 uur in de Parken doorbrengen. Als je alles wilt zien zul je behoorlijk moeten doorstappen en zoveel mogelijk gebruik maken van het Fastpass systeem.

Disneyland Paris bestaat uit twee pretparken. Het Disneyland Park is het sprookjespark, terwijl het Walt Disney Studios Park meer focust op films en de Marvel superhelden. Veel mensen kopen een entreekaartje voor 2 Parken, waarmee je onbeperkt kunt switchen tussen de twee. Koop je een kaartje voor 1 Park? Dan zou ik persoonlijk kiezen voor het Disneyland Park, omdat hier meer attracties zijn en het is het originele Disney Park. Je zult dan wel een aantal thrillrides moeten missen die in het Walt Disney Studios Park staan.

LEES OOK:  Vienna House Dream Castle Hotel - Disneyland Paris

Als je een dagtocht naar Disneyland Paris maakt is het goed om vooraf te bekijken welke attracties en shows je niet wilt missen. Zelf zou ik zeker in Phantom Manor, Big Thunder Mountain, Pirates of the Caribbean, Peter Pan’s Flight, It’s a Small World, Star Tours en Space Mountain gaan. Deze zijn niet allemaal geschikt voor kleine kinderen. Hier vind je een overzicht van de attracties die ook voor de allerkleinsten geschikt zijn.

Je zult in 1 dag niet alle attracties kunnen doen, zeker als het erg druk is in de Parken. Ga je in januari – wanneer Disneyland Paris vrijwel uitgestorven is – dan kan je bijna alle attracties zien op 1 dag. Je zult dan wel een aantal shows over moeten slaan. Op een drukke dag midden in de zomer sta je bij de meeste attracties zeker 30 tot 60 minuten in de rij. Als je dan maar 8 uur te besteden hebt in het Park dan zal je heel veel missen.

Tips om alles uit je dagtocht naar Disneyland Paris te halen:

 • Plan je bezoek. Bekijk vooraf welke attracties en shows je niet wilt misssen en probeer deze zo vroeg mogelijk in de dag te doen.
 • Vermijd weekenden, feestdagen en schoolvakanties, dan is het minder druk in de Parken en heb je een grotere kans om alles te zien.
 • Neem een entreekaart voor 2 Parken. Zo hoef je niks te missen!
 • Ga met eigen vervoer of de trein. De busreis duurt vaak erg lang, omdat je onderweg meerdere malen stopt om mensen op te pikken. Je hebt dan nog minder tijd in de Parken.

In 2 dagen alle Disneyland Paris attracties en shows zien

Een bezoek van twee dagen aan Disneyland Paris is ideaal. Je hebt rustig de tijd om de meeste dingen te bekijken, je hoeft niet zo vroeg op te staan om de Parken te bezoeken, je kunt ‘s avonds blijven voor de vuurwerkshow en je hoeft na een lange dag geen uren te reizen om weer thuis te komen.

Daarnaast heb je nog een voordeel als je meerdere dagen gaat, als je tenminste in een Disney Hotel slaapt. Je kunt dan namelijk gebruik maken van Extra Magic Time waarmee je als hotelgast eerder toegang krijgt tot de Parken dan de andere bezoekers. Dat betekent dat je zonder lang te wachten al sommige attracties kunt uitproberen.

LEES OOK:  Verschil kamers in Sequoia Lodge - vlakbij de faciliteiten of niet?

Ook kan je als je meerdere dagen gaat een arrangement boeken. Dan combineer je een hotelovernachting met entreekaartjes. Je betaalt dan minder dan als je de twee los boekt. Het prijsverschil tussen één en 2 dagen gaan is ook niet zo groot. Een entreekaartje voor 1 dag kost al snel €80 per persoon. Voor een verblijf in Hotel Santa Fe ben je vanaf ongeveer €120 per persoon kwijt. Dat is inclusief 2 dagen entree tot de beide Parken en 1 hotelovernachting.

Als je 2 dagen gaat kan je ook veel meer uit je verblijf halen. Je hebt rustig de tijd om de attracties te bekijken en om tussendoor te stoppen voor de shows en parades. Je zou per dag 1 Park kunnen doen, maar zelf hop ik tussen de twee verschillende Parken. In de ochtend is het nog lekker rustig in het Walt Disney Studios Park, je kunt dan in Crush’s Coaster, Ratatouille en de Tower of Terror. Als ik die attracties heb gehad ga ik meestal naar het Disneyland Park – haal ik een kop koffie – en probeer ik daarna een Fastpass te bemachtigen voor Big Thunder Mountain of Space Mountain.

Tips om het meeste te halen uit 2 dagen Disneyland Paris

 • Hop tussen de Parken. Je mag zo vaak wisselen tussen het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park als je maar wilt.
 • Plan je bezoek, bekijk welke attracties en shows je niet wilt missen en smeer dit uit over je 2 dagen in Disneyland Paris.
 • Boek een Disney Hotel om gebruik te maken van Extra Magic Time.
 • Begin je dag zo vroeg mogelijk om lange wachtrijen te omzeilen en ga als eerste in attracties als Crush’s Coaster, Big Thunder Mountain, Space Mountain en Ratatouille.
 • Haal Fastpassen voor populaire attracties.

Een 3e dag voor nog meer rust

Drie dagen in een pretpark, sommige mensen moeten er niet aan denken terwijl andere het hartstikke leuk vinden. Veel mensen maken van hun bezoek aan Disneyland Paris een mini-vakantie en gunnen zichzelf tussen het rennen van attractie naar attractie ook wat rust.

LEES OOK:  Wat is er deze zomer te doen in Disneyland Paris?

Als je een derde dag boekt in Disneyland Paris betekent dit dat je ook tijd overhoudt voor andere dingen. Zoals de omgeving verkennen, zwemmen in het zwembad van je hotel of in het grootste indoor zwemparadijs van Europa. Je kunt ook heel makkelijk de metro nemen naar Parijs en daar de stad verkennen. Of je kiest ervoor om lekker uit te slapen en ook de derde dag rustig door de Disney Parken te slenteren.

Tijdens een bezoek van 3 dagen heb je meer dan genoeg tijd om alles te zien wat je wilt en om meerdere keren in jouw favoriete attracties te gaan. Zelfs tijdens het hoogseizoen is 3 dagen ruim voldoende. Zeker als je gebruik maakt van Extra Magic Time en je dagen vroeg begint. Je kunt ook de derde dag eerder vertrekken en in alle rust naar huis reizen, zonder het gevoel te hebben dat je iets mist.

Disneyland Paris promoot daarnaast de langere verblijven door bezoekers extra korting te geven op de arrangementen. Krijg je als je 1 nacht blijft slapen 15% korting, dan krijg je bij 2 nachten 25% korting.

HANDIGE TIPS & SITES

 • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
 • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

  Reageer

  X