Menu
Disneyland Paris

Drievliet – attracties, locatie en tickets!

Drievliet is een pretpark dat letterlijk bij mij om de hoek ligt. Sterker nog, ik zou er naartoe kunnen lopen. Het is daarom ook een populaire schoolreisbestemming als je in deze regio bent opgegroeid. Maar wat voor pretpark is Drievliet eigenlijk?

Als kind vond ik het altijd een grote speeltuin met wat attracties. Niks te spannend. Door de beperkte grootte van het pretpark kon je van attractie naar attractie rennen terwijl de ouders op het terras bleven zitten.

Door de jaren heen zijn er nieuwe attracties bijgekomen zoals achtbanen en andere thrillrides. Toch blijft het echt een familiepretpark.

Wat voor pretpark is Drievliet?

Je kunt Drievliet nog het beste vergelijken met Julianatoren. Een pretpark waar je met het hele gezin naartoe kunt gaan – maar vooral gericht op jongere bezoekers. Er zijn wel wat attracties die ook leuk zijn voo grotere kinderen, toch zullen met name de kleintjes zich hier het meest vermaken.

Het is geen groot pretpark en je hebt aan 1 dag echt meer dan genoeg om alles te kunnen zien. Door de beperkte grootte kan het zomers soms erg druk worden, desondanks sta je er nooit vreselijk lang in de rij.

Locatie en bereikbaarheid

Drievliet ligt in Den Haag. Gelukkig hoef je hiervoor niet het centrum in, want het pretpark ligt in een buitenwijk.

In je navigatie zet je het volgende adres: Laan van ‘s-Gravenmade 8, Den Haag. Je rijdt dan direct naar het parkeerterrein. Het staat overigens ook overal aangegeven met borden dus je kunt het bijna niet missen. Parkeren kost €7,50 per dag. Hoewel het een groot parkeerterrein is kunnen er niet zoveel auto’s staan als bijvoorbeeld het parkeerterrein van de Efteling. Wil je zeker zijn van een plekje dan kan je het beste rond openingstijd arriveren.

Met het openbaar vervoer heb je ook verschillende mogelijkheden. Er stopt een tram op loopafstand van het pretpark, dit is Tram 15. Deze kan je nemen vanaf het Station Den Haag Hollands Spoor. Vanuit hier is het een rechtstreekse verbinding naar het park. Vanaf Den Haag Centraal Station pak je tramlijn 9 naar Station Hollands Spoor om vervolgens op lijn 15 over te stappen.

LEES OOK:  Explorers Hotel bij Disneyland Paris - kamers, ligging en prijs

Met korting naar Drievliet

Bekijk hier de laatste kortingsacties!Bestellen

De attracties in Drievliet

Het attractie-aanbod in Drievliet is gevarieerd. Er is een waterspin, botsauto’s, draaimolen, zweefmolen, een aantal achtbanen, draaiende theekopjes, glijbanen en meer.

Verwacht geen high-tech attracties of diepgaande thema’s Het is een pretpark waar je je gewoon kunt vermaken. Een leuk dagje uit, niks meer en niks minder.

Behalve attracties zijn er ook een aantal shows die je kunt bezoeken. Ideaal als het regent of heel warm is. Neem sowieso een paraplu of regenponcho mee, want de meeste attracties zijn in de open lucht.

Entreetickets

Een entreeticket kost €24,50 per persoon. Bestel je deze online via de Drievliet website dan krijg je €2 korting.

Maar er zijn ook andere kanalen om tickets met korting te bestellen. Wanner er een nieuwe aanbieding is vind je deze hieronder!

Woon je in de regio en wil je wat vaker naar Drievliet? Dan kan je een Seizoenspas bestellen. Deze kost slects €55 per persoon en is inclusief parkeren. Kinderen onder 1 meter zijn gratis, iedereen langer dan dat betaalt het normale tarief.

Met korting naar Drievliet

Bekijk hier de laatste kortingsacties!Bestellen

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
LEES OOK:  Ervaring Disneyland Paris in coronatijd: mijn bezoek op 15 juli!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

X